تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی چیست؟ مطمئنا تشخیص این دو چرم از هم کار ساده ای نیست. دوام ، زیبایی ، مرغوبیت و ارزش چرم طبیعی از چرم مصنوعی بسیاربالاتر است. هرچند که صنعت تولید چرم مصنوعی تغییرات زیادی داشته است اما همچنان چرم مصنوعی قابل مقایسه با چرم طبیعی نیست.
چرم طبیعی مستقیما به روش دباغی جهت آماده سازی و پرداخت پوست خام حیواناتی از جمله بز، گاو و… تولید می شود. با توجه به فسادپذیری پوست حیوانات برای تولید چرم با دوام و انعطاف پذیر به دباغخانه فرستاده می شوند. دباغی به دو روش فیزیکی و شیمیایی با استفاده از مواد گیاهی انجام میشود.
با روش دباغی سطح بیرونی چرم در برابر نفوذ تجزیه کنندگان مقاوم می شود و هیچ تغییری در خصوصیات اصلی چرم ایجاد نمی شود. سطح این نوع چرم صاف و یکدست نیست و دارای منافذ ریز می باشد. یکی از مزایای چرم طبیعی دوام آن است که می تواند سال ها دوام داشته باشد البته در صورت آسیب ندیدن.
چرم مصنوعی از مواد پلیمری pu و pvc و با استفاده از موم و رنگ و یا رزین در آن رنگ و بافت با دو روش تر و خشک تولید می شود. که هر کدام از این روش ها شرایط خاص خود را دارد. سطح این نوع چرم ظاهری یکنواخت دارد که برای طبیعی نشان دادن آن منافذی را روی آن ایجاد میکنند. امروزه چرم مصنوعی به سبب مسایل اخلاقی (رعایت حقوق حیوانات) و قیمت به طور گسترده برای تولید محصولات متنوع مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی
لمس کردن
چرم طبیعی معمولا در هنگام لمس کردن احساس گرمی و نرمی را منتقل می کند در حالی که در چرم مصنوعی سختی و سردی را احساس میکنید. بعد از فشار دادن چرم طبیعی کمی چروک میشود ولی به سرعت به حالت اولیه باز می گردد. چرم طبیعی با ایجاد خراش روی آن گل پوست می شود در واقع به خراش واکنش نشان میدهد
بو کردن
چرم مصنوعی بوی الیاف مصنوعی، پلاستیکی یا بوی شیمیایی میدهد در حالی که چرم طبیعی بویی خوشایندف کمی شیرین و احساس زنده بودن می دهد. برخی از تولید کنندگان چرم مصنوعی ، محصولات خود را با رایحه چرم طبیعی تولید میکنند در مدت کوتاهی بوی خود را از دست میدهند.
سطح چرم
چرم طبیعی سطحی دانه دانه و خط های اریب با منافذ کوچک دارد این درحالی است که چرم مصنوعی سطحی صاف و براق دارد. امروزه چرم طبیعی را با سطحی صاف و براق تولید می کنند که به چرم اصلاح شده معروف است. سطح چرم طبیعی دارای دانه دانه های یکسان و با ارتفاع کممی باشد در حالی که چرم مصنوعی ممکن است سطح دانه دانه ای بلند و نامنظم داشته باشد.
حرارت دادن
حرارت دادن چرم یکی از راهای تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی است. با نزدیک کردن حرارت فندک به چرم در صورتی که چرم جمع شود و به سرعت بسوزد و بوی پلاستیک از آن بلند شود چرم مصنوعی است. چرم طبیعی بعد از نزدیک کردن حرارت و سرد شدن به حالت اولیه خود باز میگردد.
تست رطوبت
تست رطوبت برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی یکی ساده ترین راه های می باشد. با اعمال چند قطره اب روی سطح چرم و با توجه به این که سطح چرم طبیعی دارای هزاران منافذ کوچک می باشد رطوبت را به خود جذب می کند اما چرم مصنوعی آب را دفع می کند. از انجایی که ممکن است آب به چرم طبیعی اسیب برساند نباید چرم طبیعی را در رطوبت زیاد اشباع کرد. انواع خاصی از چرم مصنوعی ممکن است ذر برخی موارد به جای دفع آب، آب را جذب کند بنابراین به طور قطع نمی توان به نتیجه این تست اعتماد کرد.
خم کردن
بعد از خم کردن چرم اگر چرم به حالت اولیه خود بازگردد و چین و چروک ایجاد شده از خم کردن از بین برود چرم طبیعی است در صورتی که چرم مصنوعی به سختی خم می شود و چین و چروک روی آن باقی می ماند. چرم طبعی انعطاق پذیر استف به همین علت تحت فشار تغییر شکل می دهد.
میزان وزن چرم
وزن چرم طبیعی نسبت به چرم مصنوعی سنگین تر است . چرم ساخته شده از پوست بز سبک تر از چرم ساخته شده از پوست گاو است، چرم مصنوعی سبک تر از هر دو آن هاست . در میان چرم های طبیعی و چرم اصلاح شده چرم دانه دار وزن بیشتری دارد به این علت که چرم اصلاح شده برای اینکه سطحی صاف داشته باشد ساییده شده است و همین امر باعث شده است که ضخامت و وزن آن کم شود.
آخرین دیدگاهها